top of page

Inspiratie

Deze pagina belicht inspirerende artikelen over diverse vlakken van het beoefenen van Dru Yoga.

Klaus Wolff.jpg

Emotioneel weer

Met liefde en dankbaarheid deel ik graag deze mooie post van Klaus Wolff, een hartvriend en broer (en een uitzonderlijk goede Dru Yogaleraar) sinds de eerste keer, en waarschijnlijk al ver daarvoor, dat ik hem in India (Moldhara, Navsari) ontmoette in 2004 toen we op weg waren naar een ashram om aan een broeders-retraite deel te nemen.
 

"Naast het 'normale' weer (soms is er ook een storm) is er een 'emotioneel' weer in de algehele samenleving die op bijzondere dagen sterk naar de eigen gemoedstoestand en gevoelswereld overgaat.

Wanneer er te veel angst en druk aanwezig is of gecreëerd wordt - ik hoef daarvan geen voorbeelden te geven - treedt een basisgevoel van verlamming op. Je kunt dit gevoel van verlamming alleen overwinnen als je opstaat om actief te zijn door of iets te doen wat anderen goed zal doen óf iets te doen wat jezelf werkelijk goed zal doen, bijvoorbeeld door de natuur in te gaan en en je met de natuur te verbinden.

 

Het is belangrijk om te begrijpen: we moeten het emotionele weer niet aan anderen overlaten - maar moeten en kunnen, eraan bijdragen dat in deze wereld emotioneel de zon op elk moment schijnt."
 

- Klaus Wolff -

bottom of page