top of page
Zoeken

Nieuwe naam voor mijn Dru Yogastudio

Bijgewerkt op: 25 feb. 2022

Het is zover. Vanaf 1 Maart 2022 is de naamswijziging van Dru Yogastudio Cadzand in Dru Yogastudio Sangha een feit. Ik ben daar heel blij mee. Er zijn verschillende redenen voor de naamswijziging. Lees hieronder meer over.

Locatie Dru Yogastudio De eerste is dat hoewel ik nog Dru Yogalessen geef in Cadzand, in het Zwingebouw en op verschillende locaties op het strand, ik niet meer in Cadzand woon en mijn Dru Yogastudio daar niet meer gehuisvest is. De naam van mijn Yogastudio vond ik daardoor niet meer passend. Ik wilde ook een naam die niet meer aan een vaste locatie gebonden is en meer zegt over de essentie van de rol van mijn yoga-beoefening en leraarschap in relatie tot de deelnemers en de wereld om mij heen.

Daarom kwam deze meer universele bedrijfsnaam bij me op. Want wat betekent SANGHA?

Sangha is een Sanskriet woord dat in veel Indiase talen wordt gebruikt, waaronder Pali (saṅgha) dat 'vereniging', 'vergadering' of 'gemeenschap' betekent.

Yoga en meer specifiek Dru Yoga eindigt niet op het moment dat ik van de yogamat stap. Dru Yoga is nauw verbonden met het leven en de inspiratie van Mahatma Gandhi en middels educatiepakketten, de World Peace Flame en Medical Camps in India wordt het maatschappelijke engagement geïllustreerd.

Gemeenschapszin in sociale context Ik neem Yoga mee in mijn spirituele en alledaagse leven. In mijn innerlijke en uiterlijke activiteiten. Dru Yoga inspireert en prikkelt me om actief in de wereld te gaan staan. Vanuit gemeenschapszin en de realisatie dat ik deel uitmaak van een sociale context (de maatschappij) is het voor mij belangrijk om middels Dru Yoga mijn bijdrage te leveren aan de mensen en gemeenschap om mij heen door het delen van de aan mij overgedragen kennis, wijsheid en vaardigheden die naar mijn eigen ervaring zeer behulpzaam zijn geweest om op mijn eigen manier in de wereld te gaan staan. Dat wens ik iedereen toe.

Vredevolle bijdrage

Voor de deelnemers aan mijn lessen, die tijdens de lessen (en vaak jarenlang trouw en gezamenlijk het Yoga-pad volgen) een Sangha vormen, en voor de mensen om hen heen. Zodat zij allen, met hun eigen unieke zijn hun bijdrage aan de wereld om hen heen kunnen leveren. Het is mijn overtuiging dat de wereld er daardoor harmonieuzer, vredevoller, socialer, meer empathisch en compassievoller van wordt.

Rest mij hier nog #FransdeVisser (VelementA) van harte te bedanken voor dit prachtige passende logo én deze website. Zijn input, creativiteit en vakmanschap zijn van grote en ondersteunende waarde geweest in het hele proces.

Namasté.

--- Paul ---34 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page